Contents
- 1 Kaktüs ne sevmez?
- 2 Kaktüse ne iyi gelir?
- 3 Kaktüs nerede durmalı?
- 4 Kaktüs saksısı nasıl olmalı?
- 5 Kaktüs çoğaltma nasıl yapılır?
- 6 Kaktüs ne zaman yavru verir?
- 7 Evde Kaktüs bakımı nasıl yapılır?
- 8 Kaktüs çiçek açması için ne yapmalı?
- 9 Kaktüs e ne kadar su verilir?
- 10 Kaktüsler kışın nerede durmalı?
- 11 Kaktüs yazın nasıl sulanır?
- 12 Kaktüs suyu sever mi?
- 13 Kaktüs saksısı deliksiz olur mu?
- 14 Kaktüs saksısı hangi ayda değişir?
- 15 Tavşan kulağı kaktüs ne kadar büyür?
Kaktüs ne sevmez?
Çöl bitkisi olan kaktüs, suyu çok sevmez. Eğer fazla su verirseniz, saksıdaki deliklerden fazla olan suyu atacaktır. Saksıda yetişmeye adapte olan kaktüsler en çok 45 derece sıcaklıkta canlı kalabilir. Kış soğuklarında ise -20 dereceye kadar kendini koruyabilir.
Kaktüse ne iyi gelir?
Kaktüs için en iyi gübre, “çiçek coşturan” veya “çiçek açtıran vitamin” olarak adlandırılan suni gübrelerdir. Gübrenin, az azotlu, çok potasyumlu ve çok fosforlu olmasına özen gösterilmelidir. Gübreleme için en uygun zaman ilkbahar mevsimidir. Kış aylarında kaktüs dinlenme döneminde olduğu için gübreyi kullanamaz.
Kaktüs nerede durmalı?
Kaktüsler bolca güneş ışığına ihtiyaç duyarlar. Kaktüslerin sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi için güneşlenme süreleri uzun tutulmalıdır. Bu nedenle kaktüsünüzü evinizin güney cephesinde en çok güneş alan yere koymalısınız. Güneş alan yerler kaktüsler için en ideal yerdir.
Kaktüs saksısı nasıl olmalı?
Kaktüs saksı seçimi: Kaktüsünüzü aldığınız kaptan çıkardıktan sonra çıkardığınız o saksıdan biraz daha büyük ama yine küçük sayılabilecek bir saksıya dikmelisiniz. Saksının mutlaka drenajlı olmasına, yani alt kısmında delikler olmasına ve alt tablası olmasına dikkat etmelisiniz.
Kaktüs çoğaltma nasıl yapılır?
KAKTÜS NASIL ÇOĞALTILIR? Kaktüs yetiştiriyorsanız bir süre sonra kaktüsün yanlarında yeni küçük yavrular görebilirsiniz. Bu yavrular ile karşılaştığınızda kaktüsünüzü çoğaltabilirsiniz. Kaktüsü bıçak yardımı ile yavru kaktüsten ayırarak yeni bir saksıya koymalısınız.
Kaktüs ne zaman yavru verir?
Kaktüsün yavru vermesi için biraz sabırlı olmanız gerekiyor. Bu işlem için genellikle uygun olan aylar Eylül ve Haziran aylarıdır. Bu aylarda yavrulama işlemlerini yapabilirsiniz. Kaktüsün bakımına da oldukça fazla özen göstermeniz gerekiyor.
Evde Kaktüs bakımı nasıl yapılır?
KAKTÜS BİTKİSİ BAKIMI PÜF NOKTALARI
- Saksıya dikilen kaktüse 1, 2 gün boyunca su vermemelisiniz.
- Kaktüs köklerinin ıslak kalıp çürümemesi için toprağın nemli olması yeterlidir.
- Kaktüsün güneş gören ve hava alabilen bir konumda olmasına dikkat gösterin.
- Çok fazla güneşte bırakılmamalıdır.
Kaktüs çiçek açması için ne yapmalı?
Çiçek açması için kaktüsü doğru bir saksıya koymanız gerekmektedir. Kaktüsün boyutu ile saksı uyumlu olmalıdır. Ayrıca torflu çiçek toprağı kullanmak daha uygun olacaktır. Ayrıca kaktüsün yeterli miktarda güneş almasını sağlamanız çiçek açması için yararlı olacaktır.
Kaktüs e ne kadar su verilir?
Kış aylarında düzenli olarak haftada 1 kere, yaz aylarında ise hava sıcaklıklarının artmasından dolayı düzenli olarak haftada 2 kere sulanmalıdır. Sulamada kullanılan su kabı ve ölçek değiştirilmemelidir. Sulamadan sonra saksının altındaki kapta biriken su, böceklenme ve koku olmaması için dökülmelidir.
Kaktüsler kışın nerede durmalı?
Ancak bu doğru değildir. Kış ayında eğer ki evin içerisinde bakıyor iseniz kaktüs yetiştirebilirsiniz. Eğer ki ılıman bir bölgede yaşıyorsanız ve soğukluklar 5-6 derecenin altına inmiyor ise bahçenizde bile kaktüs yetiştirmeniz mümkündür.
Kaktüs yazın nasıl sulanır?
Kaktüsün sulanması konusundaki en önemli nokta kesinlikle çok su vermemek. Hatta toprağın içi kurumadan su verilmemesi en doğru sulama yöntemi. Kaktüsü sulama yapacağınız zaman ise havanın bol güneşli olmasına özen gösterin ve tek seferde bol su verin. Kaktüsler doğaları gereği havasız ve nemli ortamlarda yetişemezler.
Kaktüs suyu sever mi?
Kaktüs bitkisi çok fazla suya ihtiyaç duyan bir bitki değildir. Sulama işlemini gerçekleştireceğiniz zaman toprağını parmağınızla test edebilirsiniz. Eğer toprak çok fazla kurumuşsa sulayabilirsiniz. Sıcakların çok fazla olduğu zamanlarda kaktüsünüzü haftada bir kere bol su ile sulayabilirsiniz.
Kaktüs saksısı deliksiz olur mu?
Ziraa saksının delikleri, aslında saksının su tahliye yollarıdır. Zaten fazla sulamadan çürüyecek olan kaktüsleri birde deliksiz saksı içerisinde yetiştirmeye kalkarsanız kaktüslerinin ölmesi yakındır.Bu yüzden kaktüs saksıları muhakkak delikli olmalıdır.
Kaktüs saksısı hangi ayda değişir?
Çok küçük saksılarda yetiştirilen kaktüslerin saksı değişiminin her yıl yapılması gerekir. Toprak değişimi için en uygun zaman ilkbahar aylarıdır. Mart ya da en geç nisan ayının ortalarında toprak değişimini yapmaya özen gösterin.
Tavşan kulağı kaktüs ne kadar büyür?
Tavşan Kulağı Kaktüs; tavşan kulağı kaktüsler hoş görünümleri ile birlikte eviniz için şık bir dekor olacaklardır. Aynı zamanda büyük saksılar tercih edildiğinde 1,5 metreye kadar uzayan boyları ile de son derece büyük bitkiler arasında yer almaktadırlar.