Contents
- 1 Suçüstü kelimesi nasıl yazılır?
- 2 Bülbül yuvası nasıl yazılır?
- 3 Baş kelimesi nasıl yazılır?
- 4 BIR COK nasıl yazılır?
- 5 Vaz geçmek nasıl yazılır?
- 6 Beşi bir arada nasıl yazılır?
- 7 Vişne çürüğü rengi nasıl yazılır?
- 8 Büyük Ayı Nasıl Yazılır?
- 9 Ayşe kadın nasıl yazılır?
- 10 Baş başa nasıl yazilir TDK?
- 11 Başbaşa mı baş başa mı?
- 12 Baş başa kelimesi nasıl yazılır TDK?
- 13 Bir çok nasil yazilir TDK?
- 14 Ve ya mı veya mı?
- 15 Birçokları nasıl yazılır TDK?
Suçüstü kelimesi nasıl yazılır?
9. Somut olarak yer bildirmeyen alt, üst ve üzeri sözlerinin sona getirilmesiyle kurulan birleşik kelimeler bitişik yazılır: ayakaltı, bilinçaltı, gözaltı (gözetim), şuuraltı; akşamüstü, ayaküstü, bayramüstü, gerçeküstü, ikindiüstü, olağanüstü, öğleüstü, öğleüzeri, suçüstü, yüzüstü; akşamüzeri, ayaküzeri vb.
Bülbül yuvası nasıl yazılır?
TDK ‘ya göre bülbülyuvası kelimesinin ayrı değil birleşik yazılması gerekir.
Baş kelimesi nasıl yazılır?
“ Baş ” nasıl yazılır? — Baş sözcüğü aşağıdaki örneklerde daima bitişik yazılır. — Yukarıdakiler dışında “ baş ” sözcüğü ayrı yazılır.
BIR COK nasıl yazılır?
Türk Dil Kurumu sözlüğü içerisinde yer alan bilgilere göre birçok kelimesinin anlamı “oldukça çok, sayısı belirsiz ve bir hayli” olarak biliniyor. Bu kelimenin doğru yazılı ise “ birçok ” şeklinde olmalı.
Vaz geçmek nasıl yazılır?
Vazgeçmek TDK ‘ya Göre Doğru Yazılışı TDK sözlüğünde vazgeçmek, birleşik olarak yazılan bir kelimedir. Yine TDK ‘ya ait yazım kılavuzu incelendiğinde de kelimenin doğru yazılışının “ vazgeçmek ” olduğu görülebilmektedir.
Beşi bir arada nasıl yazılır?
Yazım konusunda hassasiyeti olanların zaman zaman takip ettiği TDK ‘nın resmi sitesine göre ” bir arada ” kelimesi ayrı yazılır. Türk Dil Kurumu, kelimenin yazımında yapılacak herhangi bir güncelleme olursa mutlaka yeni halini yine web sitesi üzerinden paylaşacaktır.
Vişne çürüğü rengi nasıl yazılır?
işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Vişne çürüğü şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Vişneçürüğü şeklinde olmalıdır.
Büyük Ayı Nasıl Yazılır?
Bu kelime genellikle Büyük ayı şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Büyükayı şeklinde olmalıdır.
Ayşe kadın nasıl yazılır?
Bu kelime genellikle Ayşekadınfasulye şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Ayşekadın fasulye şeklinde olmalıdır.
Baş başa nasıl yazilir TDK?
Baş başa kelimesinin TDK ‘ya göre nasıl doğru yazıldığı merak edilen konular arasında yer alıyor. TDK ‘ya göre baş başa kelimesi ayrı olarak yazılmalıdır. Başbaşa şeklinde yazılması yanlıştır.
Başbaşa mı baş başa mı?
Bu kelimenin “ baş başa mı, başbaşa mı ” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı baş başa şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.
Baş başa kelimesi nasıl yazılır TDK?
İsim durum ekleri ve iyelik ekiyle yapılan ikilemeler de ayrı yazılır: baş başa, diz dize, el ele, göz göze, iç içe, omuz omuza, yan yana; baştan başa, daldan dala, elden ele, günden güne, içten içe, yıldan yıla; başa baş, bire bir (ölçü), dişe diş, göze göz, teke tek; ardı ardına, boşu boşuna, günü gününe, peşi peşine
Bir çok nasil yazilir TDK?
BİRÇOK NASIL YAZILIR? Bu kelimenin “ birçok, bir çok” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı birçok şeklinde olmalıdır.
Ve ya mı veya mı?
Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, veya şeklinde birleşik olarak yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde görülen “ve ya gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “veya”dır.
Birçokları nasıl yazılır TDK?
birçokları, 10 karakter ile yazılır. Ayrıca, b harfi ile başlar, ı harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, ‘b’, ‘i’, ‘r’, ‘ç’, ‘o’, ‘k’, ‘l’, ‘a’, ‘r’, ‘ı’, şeklindedir.